Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 1 sa troje vrata

SNAGA NIKAD NIJE DOLAZILA LAKŠE.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 1 sa troje vrata.

Sa agilnim i energetskim duhom, BMW Serija 1 je idealan za gradski saobraćaj. BMW TwinPower Turbo motori sa opcionalnom 8-stepenom Steptronic transmisijom osiguravaju da držiite korak sa saobraćejem. ECO PRO režim vam dopušta da u potpunosti iskoristite maksimalni domet automobila. Sve u svemu, idealni saputnik - neverovatno brz kada je u pitanju ubrzanje, opušten za vožnju kada je u pitanju potrošnja goriva.

SNAGA NIKAD NIJE DOLAZILA LAKŠE.Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 1 sa troje vrata.

Sa agilnim i energetskim duhom, BMW Serija 1 je idealan za gradski saobraćaj. BMW TwinPower Turbo motori sa opcionalnom 8-stepenom Steptronic transmisijom osiguravaju da držiite korak sa saobraćejem. ECO PRO režim vam dopušta da u potpunosti iskoristite maksimalni domet automobila. Sve u svemu, idealni saputnik - neverovatno brz kada je u pitanju ubrzanje, opušten za vožnju kada je u pitanju potrošnja goriva.

Pročitajte više
BMW Efficientdynamics tehnologije

BMW EFFICIENTDYNAMICS TEHNOLOGIJE.

Izvucite više iz litre goriva uz pomoć BMW EfficientDynamics: bolje performanse, efikasnost i poboljšano iskustvo u vožnji. Tehničke inovacije koje smanjuju potrošnju goriva dok istovremeno povećaju užitak u vožnji pružaju čistu dinamičnost u svakom BMW automobilu.

  • BMW 116d EfficientDynamics Edition
BMW Twinpower Turbo motori

BMW TWINPOWER TURBO MOTORI.

Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji, inovativna, nova generacija BMW benzinskih i dizel motora iz BMW EfficientDynamics porodice motora može da isporuči agilne performanse i odlično reagovanje na pedalu gasa čak i pri niskim obrtajima motora, dok u isto vreme ostvaruje neverovatnu malu potrošnju goriva i emisiju gasova. Poboljšana efikasnost i oprimalna dimaničnost garantuju primetno bolji užitak prilikom vožnje.
Benzinski motori poseduju inovativnu tehnologiju turbo punjača, Valvetronic potpuno varijabilnu kontrolu ventila, uključujući Double-VANOS varijabilnu kontrolu bregaste osovine i visoko precizno ubrizgavanje. Zajedno, ove veoma sofisticirane komponente pružaju neverovatnu isporuku snage i poboljšanu efikasnost. Turbo punjači sa varijabilnom geometrijom turbine i najnovija generacija CommonRail direktno ubrizgavanje su takođe kombinovani u dizel motorima. Ovaj nivo optimizovanog sagorevanja dodatno doprinosi smanjenoj potrošnji goriva i emisiji gasova.

8-Stepena steptronic transmisija

8-STEPENA STEPTRONIC TRANSMISIJA.

8-stepena Steptronic transmisija pomera granice udobnosti i preformansi i predstavlja ključni element BMW EfficientDynamics filozofije. Neobično fini razmaci između stepena prenosa omogućavaju optimalnu isporuku snage pri svim brzinama. Ovim putem se značajno smanjuje potrošnja goriva, dok se u isto vreme omogućava vozaču da uživa u sportskim i dinamičnim performansama. Obrtaji motora su smanjeni, naročito pri visokim brzinama, što smanjuje potrošnju goriva i buku motora.
Konverter kvačilo takođe pomaže - čak i ako je automobil u manuelnom režimu. Zajedno sa brzim promenama obrtaja motora i preciznom transmisijom, neverovatno glatke promene stepeni prenosa su zagarantovane.
Integrisane funkcije kao što je prediktivni pogonski sklop i konstantno nadgledanje kretanja vozila i situacije u saobraćaju, značajno utiču na način promene stepeni prenosa. Bez obzira na trenutni režim vožnje, sistem uvek odabere najbolji stepen prenosa. Kontrolna jedinica transmisije je povezana sa navigacionim sistemom, tako da u zavisnosti od rute koju ste izabrali, prediktivni pogonski sklop bira između sportskog podešavanja (SPORT režim) i udobnijeg podešavanja sa manje promena stepeni prenosa (COMFORT režim).

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za 20 posto, u zavisnosti od njihovog stila vožnje – prema internoj BMW studiji potrošnje goriva. Funkcija krstarenja (samo u kombinaciji sa Steptronic transmisijom), pomoćnikom za izabranu rutu (samo u kombinaciji sa navigacionim sistemom Professional) i ECO PRO rutom (samo u kombinaciji sa navigacinim sistemom Professional ili Business) omogućava uštedu od dodatnih pet posto.

  • „Krstarenje“
  • Pomoćni izabrane rute
  • ECO PRO putanja

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom u BMW Serije 1 je omogućeno putem nekoliko standardnih BMW EfficientDynamics tehnologija, uključujući automatsku Start/Stop funkciju, Regenerativno kočenje, Električno servo upravljanje i indikator optimalne promene stepena prenosa. Kombinacija ovih tehnologija osigurava održivu mobilnost i maksimalnu efikasnost.

  • Automatska Start/Stop funkcija
  • Regnerativno kočenje
  • Električno servo upravljanje
  • Indikator optimalne promene stepena prenosa
BMW xDrive

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogonski sistem na svim točkovima se savršeno prilagođava čak najizazovnijim uslovima na putu, osiguravajući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i DSC sistem (Dinamična kontrola stabilnost) osiguravaju da BMW automobil ostane bezbedan i stabilan. Kontrolisan putem DSC sistema senzora, xDrive sistem brzo i fleksibilno raspoređuje pogonsku silu između osovina kako bi sprečio podupravljanje ili predupravljanje u krivinama, time osiguravajući izvanrednu direkcionu stabilnost. Osim toga, on garantuje brzo i bezbedno ubrzanje po klizavim i strmim putevima. U kritičnim situacijama na putu, DSC sistem ne interveniše u tolikoj meri. Tim putem, BMW xDrive kombijuje sve prednosti pogona na svim točkovima - prianjanje, direkciona stabilnost i bezbednost u vožnji - sa klasičnom BMW pokretljivosti.