BMW Serije 1 F40, Misano plave metalik boje, prednji prikaz vozila tokom vožnje
Potrošnja goriva, kombinovana8,0–6,8 l/100 km
Motor i vrsta gorivaBenzinDizel

THE 1

BMW SERIJE 1: SVI DETALJI

Potrošnja goriva, kombinovana8,0–6,8 l/100 km
Motor i vrsta gorivaBenzinDizel
THE 1BMW SERIJE 1: SVI DETALJI

  BMW Serije 1 stiže da privuče sve zadivljene poglede. Njegov izvanredan dizajn i progresivni dizajnerski jezik ga izdvaja iz mase već na prvi pogled. Isto se može reći i za unutrašnjost, koja obezbeđuje modernu atmosferu inspirisanom vrhunskim kvalitetom i otvorenošću. Efikasni motori, pogon na prednje točkove premijerno predstavljen u BMW Seriji 1 i savremene tehnologije u pogledu šasije garantuju iskustvo vožnje puno dinamike i okretnosti, dok inovativne tehnologije i sistemi za pomoć vozaču osiguravaju da uvek stignete do svog odredišta sigurno i udobno.

  Pročitajte više

  PREPORUČENE KONFIGURACIJE ZA BMW SERIJE 1.

  BMW 118i

  ADVANTAGE

  BMW 120i

  SPORT LINE

  BMW M135i xDrive

  COLOR VISION IZDANJE

  SPORTSKA SPOLJAŠNJOST I DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI BMW SERIJE 1.

  Autoritet koji je odmah prepoznatljiv - dizajn BMW-a Serije 1 ostavlja snažan utisak, kako iznutra, tako i spolja. Počevši od dinamičnog prednjeg dela s velikom prednjom rešetkom i širokim donjim delom prednjeg branika. Jasno definisane konture protežu se paralelno s linijom krova do prepoznatljivog zadnjeg dela. Premium karakter BMW Serije 1 nastavlja se i u unutrašnjosti. Ovde putnici mogu uživati u velikodušno proporcionalnoj i otvorenoj, te ugodnoj atmosferi. Kokpit impresionira ergonomski optimiziranom opremom i sistematski primenjenoj usredsređenosti prema vozaču.

  Pročitajte više

  DIZAJN.

  Visokokvalitetna oprema za spoljašnjost i unutrašnjost BMW Serije 1.

  Istražite opcije sportskog dizajna modela BMW Serija 1 Sport Line. S visokokvalitetnim opcijama opreme za spoljašnjost i unutrašnjost, možete da dizajnirate svoje vozilo tako da u potpunosti odgovara vašem ukusu i ličnim željama.

  BMW Serija 1 F40 Model Sport Line Mineral bele metalik boje, tročetvrtinski bočni prikaz prilikom vožnje
  BMW Serija 1 F40 dvostruka prednja rešetka

  Dvostruka prednja rešetka.

  Karakteristična dvostruka prednja rešetka dizajnirana je kao spojeni element s hromiranim okvirom visokog sjaja i vertikalnim letvicama u crnoj boji visokog sjaja. Kao središnji vizuelni naglasak, naglašava prisutnost i estetiku prednje strane vozila.
  BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s crnim poklopcima retrovizora

  Poklopci retrovizora u crnoj boji.

  Poklopci retrovizora su u crnoj boji visokog sjaja mesto u boji karoserije. Oni vizuelno naglašavaju sportski karakter vozila i obezbeđuju upečatljiv individualni utisak.
  BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s M Shadow Line visokog sjaja

  M Shadow Line visokog sjaja.

  M Shadow Line visokog sjaja uključuje brojnu opremu u crnoj boji visokog sjaja. Navedeno uključuje završnu obradu prozorskih udubljenja, okvira i vođice prozora, B-stubova, kao i okvira retrovizora i njegovih sastavnih delova.
  Ukrasni elementi izduvne cevi BMW Serije 1 F40 Model Sport Line

  Ukrasni elementi izduvne cevi.

  Ukrasni elementi izduvne cevi od 90 mm (s leve strane kod cilindričnih motora, s leve i desne strane kod 4-cilindričnih motora) dodaje optički naglasak i naglašava sportski karakter vozila.
  Kokpit BMW Serije 1 F40 Model Sport Line s sportskim kožnim volanom

  Sportski kožni volan.

  Crni sportski kožni volan s tri kraka ima pocinkovanu ukrasnu oblogu. Debeli rub i oblikovani oslonci za palac pružaju izuzetno ugodan osećaj odličnog prianjanja.
  BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s unutrašnjim ukrasnim lajsnama „Illuminated Berlin“

  Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Berlin“

  Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Berlin'“ s „High Matt“ naglaskom na komandnoj tabli i ukrasnim elementima vrata obezbeđuju unutrašnjosti progresivan ambijent koji pruža osećaj velike vrednosti. Svetlucave šare koje diskretno osvetljavaju ukrasne elemente stvaraju privlačnu i ugodnu atmosferu u vozilu.
  BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s Panoramskim staklenim krovom

  Panoramski stakleni krov.

  Kada je otvoren, panoramski stakleni krov obezbeđuje puno svežeg vazduha. Zatvoren, stvara svetlu atmosferu u kabini. Otvara se i zatvara automatski klikom na dugme ili preko ključa vozila, te je opremljen sa funkcijama klizanja i podizanja i zaštitom od sunca i vetra.

  NOVI BMW SERIJE 1 - COLOR VISION IZDANJE.

  ColorVision izdanje nudi između ostalog sledeće karakteristike:

  • M Sport paket sa M kožnim volanom
  • Visokokvalitetne završne boje
  • Dizajn izdanja na 18-inčnim felnama od lake legure
  BMW Serija 1 F40 ColorVision izdanje
  Dizajn prednjeg dela BMW Serije 1 F40 ColorVision izdanje

  Prednji dizajn.

  BMW prednja rešetka samouvereno leži između legendarnih BMW farova, što impresivno doprinosi modernom i agilnom dizajnu prednje strane vozila.

  Dizajn zadnjeg dela BMW Serije 1 F40 ColorVision izdanje

  Dizajn zadnjeg dela vozila.

  Zadnji deo BMW-a Serije 1 obezbeđuje sportski i prepoznatljiv završni izgled spoljašnjem dizajnu. Izražena linija ramena naglašava širok i čvrst stav na putu.

  18-inčni M točkovi od lakih legura, dvobojni BMW Serije 1 F40 ColorVision izdanje

  18-inčni M točkovi od lakih legura, dvobojni.

  Svojim ekskluzivnim dvobojnim dizajnom, stilski sjajni 18-inčni M točkovi od lake legure u obliku Y-kraka 553 M, u dvobojnom stilu, obezbeđuju BMW-u Seriji 1 u ColorVision izdanju posebno dinamičan izgled.

  M sportska sedišta sa dizajnom specifičnim za izdanje BMW Serije 1 F40 ColorVision izdanje

  M Sport sedišta sa dizajnom specifičnim za izdanje.

  Svojim luksuznim materijalima i dvobojnim dizajnom, M sportska sedišta od Dakota kože Black/Magma crvene ili Crne/Ivory bele boje obezbeđuju svojevrsni pečat sportskog duha. Logotipi „Izdanja” izvezeni na naslonima za glavu naglašavaju ekskluzivnost i visokokvalitetnu izradu.

  Patosnice specifične za izdanje BMW Serije 1 F40 ColorVision izdanje

  Patosnice specifične za izdanje.

  Zadivljujuća estetika i visokokvalitetna završna obrada BMW-a Serije 1 u ColorVision izdanju očigledna je do najsitnijih detalja. Patosnice specifične za izdanje sa luksuznim obrubom od sintetičke kože u crnoj boji naglašavaju ovaj pristup.

  Ekskluzivne završne obloge pragova vrata BMW Serija 1 F40 ColorVision izdanje

  Ekskluzivne završne obloge pragova vrata.

  Sam ulazak u BMW Seriju 1 u ColorVision izdanju otkriva njegov ekskluzivni fokus. Ovaj efekat stvaraju završne obloge pragova sa integrisanim logotipom Izdanja i fluorescentnim efektom kada ih obasija svetlost.

  VOZNA DINAMIKA.

  Komponente pogona, šasija i M Sport upravljanje BMW Serije 1.

  Bez obzira da li se radi o snažnom ubrzanju, agilnom rukovanju ili sigurnom držanju pravca – BMW Serija 1 pretvara svako putovanje u vrhunac zahvaljujući svom efikasnom motoru i skupu dinamičkih komponenti pogona i šasije. Istražite odabrane karakteristike u pogledu dinamike vožnje i konfigurišite svoj BMW Seriju 1 po vašoj meri.

  BMW Serija 1 F40 s M Sportskim upravljanjem

  M Sportsko upravljanje.

  M sportsko upravljanje Servotronic obezbeđuje direktan i agilan odziv volana i smanjuje napor koji vozač treba da uloži prilikom upravljanja. Vaše vozilo se može preciznije usmeravati, te obezbeđuje izrazito sportske karakteristike, naročito na putevima s puno krivina.
  BMW Serija 1 F40, 8 stepena prenosa, Steptronic Sport menjač.

  Steptronic Sport menjač.

  8-Stepeni Steptronic Sport sistem prenosa osigurava neverovatan sportski doživaljaj pri promeni brzina. Bilo da se radi o automatskom ili ručnom menjaču ili ručici menjača – za udobnu ili neverovatno dinamičnu vožnju. U režimu SPORT i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, menjač je konfigurisan za maksimalne performanse.
  Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka BMW Serije 1 F40

  BMW xDrive.

  Inteligentni pogon na svim točkovima BMW xDrive, rafinirano i varijabilno distribuira snagu na prednje i zadnje točkove s ciljem postizanja maksimalnog stepena prianjanja, vozne dinamičnosti i bezbednosti, bez obzira na situaciju u vožnji. Za bolju agilnost zadužen je elektronski sistem kontrole distribucije snage koji, između ostalog, vodi računa da u krivinama ne dođe do pre ili podupravljanja.
  BMW Serija 1 F40 s prilagodljivim oslanjanjem

  Adaptivno oslanjanje.

  Prilagodljivo oslanjanje omogućuje podešavanje karakteristika amortizera u skladu s situacijom na putu, te kombinuje udobnost i izuzetnu bezbednost prilikom vožnje. Putem kontrole doživljaja vožnje, možete izabrati standardni režim rada COMFORT, odnosno SPORT režim rada.
  BMW Serija 1 F40 Misano plave metalik boje, bočni prikaz ispred garaže

  POMOĆ VOZAČU I POVEZIVOST.

  Inteligentne tehnologije i sistemi pomoći vozaču modela BMW Serija 1.

  Upravljajte računarom u vozilu pomoću kontrole pokreta, neka se vaše vozilo samostalno pomeri na svoje parking mesto ili pitajte inteligentnog glasovnog asistenta gde se nalazi sledeća benzinska pumpa. BMW Serija 1 nudi veliki broj korisnih funkcija, digitalnih usluga i sistema pomoći vozaču – za maksimalnu udobnost i sigurnost.

  BMW Serija 1 F40 Misano plave metalik boje, bočni prikaz parkiranog vozila s ženom u prvom planu
  BMW Serija 1 F40 Kontrolni displej sa sistemom za pomoć vozaču Driving Assistant

  Driving Assistant.

  Sigurnosni paket Driving Assistant uključuje sisteme za upozorenje na prednji sudar s kamerom i funkcijom kočenja, pomoć pri ograničenju brzine, uključujući Informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane preticanja sa pregledom i upozorenjem o napuštanju trake. Dodatno, oprema zasnovana na radaru uključuje zadnje upozorenje na ukrštanje saobraćaja, upozorenje na promenu trake i upozorenje na sudar otpozadi.
  BMW Serija 1 F40 s praktičnom podrškom za parkiranje Parking Assistant

  Parking Assistant.

  Parking Assistant olakšava parkiranje vozila. Kamera za vožnju unazad pruža jasniji pregled iza vozila. Active Park Distance Control obezbeđuje povećanu zaštitu od oštećenja prouzrokovanih parkiranjem. Parking Assistant automatski parkira vozilo, paralelno ili vertikalno u odnosu na ulicu, te se sam isparkirava iz paralelnih parking mesta. Pomoćnik za vožnju unazad vas podržava pri vožnji unazad, npr. u ulicama sa uskim trakama.
  BMW Serija 1 F40 s BMW-ovim Gesture Control (Kontrola pomoću pokreta)

  BMW Gesture Control (Kontrola pomoću pokreta).

  Pomoću BMW Gesture Control-a (Kontrola pomoću pokreta), moguće je koristiti određene funkcije definisanim pokretima ruke. Za izabrane operacije sistem će, na primer, prepoznati pokrete poput „prevlačenje“ ili „pokazivanje“ ako želite da prihvatite ili odbijete dolazni poziv. Glasnoća muzike može da se podesi kružnim pokretima kažiprsta.
  BMW Serija 1 F40, BMW Head-Up Displej

  BMW Head-up displej.

  Veliki BMW-ov Head-Up displej u boji projektuje informacije relevantne za putovanje direktno u vidno polje vozača, čime se omogućava potpuna koncentracija prilikom vožnje. Zavisno od opreme, prikazuju se informacije kao što su trenutna brzina, navigacioni smerovi, informacije o ograničenju brzine, uključujući upozorenja o nepreticanju, zajedno s spiskom telefona i zabavnim sadržajem.

  MODELI I OPREMA.

  Snažne individualne verzije modela BMW Serije 1.

  Model Sport Line.

  • 17-inčni dvokraki točkovi od lakih legura 549; drugi naplatci su dostupni
  • M Shadow Line visokog sjaja
  • Sportska sedišta za vozača i suvozača u kombinaciji tkanina/sensatec sa sivim naglascima, sa opcionim naglaskom naranđžaste boje; dostupne su i druge presvlake
  • Sportski kožni upravljač
  M Shadow Line visokog sjaja

  Model M Sport.

  • 17-inčni M dvokraki točkovi od lakih legura 550 M Dvobojni; drugi naplatci su dostupni
  • M Sport vešanje uključuje M Sport upravljanje; druge vrste oslanjanja su takođe dostupne
  • Sportska sedišta za vozača i suvozača od tkanine „Trigon“ Sensatec crna; dostupne su i druge presvlake
  • M kožni upravljač.
  BMW Serija 1 F40 Model M Sport, Melbourne metalik boje, tročetvrtinski bočni prikaz

  Model Advantage.

  • 16-inčni točak od lakih legura u obliku zvezdastih krakova 517 (samo za 116i/116d)
  • Tempomat s funkcijom kočenja
  • Parking Udaljenost Kontrola (Park Distance Control - PDC)
  • Paket za sitnice
  BMW Serija 1 F40 Model Advantage u crnoj boji, tročetvrtinski bočni prikaz
  • Model Sport Line.
  • Model M Sport.
  • Model Advantage.

  BMW SERIJA 1 128ti.

  Dizajn i vozna dinamika BMW Serije 1 128ti.

  Njegov upečatljiv izgled i tehnički detalji čine BMW 128ti posebno sportskim predstavnikom modela. Usklađivanje s njegovim upečatljivim dizajnerskim elementima specifičnim za model, njegov benzinski motor s BMW TwinPower Turbo tehnologijom i blokada diferencijala na prednjoj osovini osiguravaju dinamiku vožnje najvišeg standarda.

  BMW Serija 128ti F40, tročetvrtinski zadnji prikaz vozila u pokretu
  BMW Serija 128ti F40 Bočni prag sa „ti“ nalepnicom

  Bočni prag s „ti“ nalepnicom

  Bočni prag s crvenim naglaskom i „ti“ nalepnica naglašavaju sportski izgled vozila.
  BMW Serija 1 128ti F40 18-inčni M točkovi od lakih legura u obliku Y-kraka 553 M Dvobojni sa performance gumama

  18-inčni M točkovi od lakih legura u obliku Y-kraka 553 M Dvobojni sa performance gumama.

  18-inčni točkovi od lakih legura u obliku Y-kraka 553 M Dvobojni Orbit sive metalik boje, sa Performance gumama, visokog sjaja, veličina točkova 8J x 18 s 225/40 R18 gumama
  BMW Serija 1 128ti F40 Karakteristike unutrašnjeg dizajna

  Karakteristike unutrašnjeg dizajna.

  Enterijer pruža izrazito sportsku i elegantnu atmosferu zahvaljujući specifičnim dizajnerskim odlikama. To jemče detalji poput M kožnog volana s crvenim kontrastnim šavovima, ekskluzivnih sportskih sedišta s crvenim detaljima, odgovarajućih ekskluzivnih podnih prostirki s crvenim rubovima i izvezenog „ti“ logotipa na središnjem naslonu za ruke.
  BMW Serija 1 F40 128ti, 100% sDrive i Diferencijal

  100% sDrive i Diferencijal.

  Standardno ugrađen u BMW Seriji 1 128ti, diferencijal poboljšava vuču i stabilnost vozila pri ubrzanju iz krivinama, pri velikim brzinama u krivinama i na različitim putnim površinama, raspoređujući pogonsku snagu između prednjih točkova kako bi se odgovorilo situaciji. Rezultat su samouverene i dinamične vozne karakteristike.
  BMW Serija 1 128ti F40 BMW 128ti motor

  BMW 128ti motor.

  Kompaktni sportista koji pruža čisto zadovoljstvo tokom vožnje: TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor u BMW 128ti je posebno snažan jer je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimizovanim usmeravanjem usisnog vazduha i izduvnim sistemom s klapnom.
  BMW Serija 1 128ti F40 M Sport oslanjanje

  M Sport oslanjanje.

  M Sport oslanjanje spušta vozilo za otprilike deset milimetara. Takođe ima kraće opruge oslanjanja i čvršće podešavanje amortizera specifično za 128ti, kao i tvrđe stabilizatore. U kombinaciji, rezultiraju još izravnijim dizajnom oslanjanja, što omogućuje izrazito sportski stil vožnje.
  BMW Serija 1 128ti F40 Upravljanje

  Upravljanje.

  Upravljanje sa specifičnim podešavanjima za 128ti osigurava direktan i agilan odziv volana. Vozilo se može preciznije usmeravati, te obezbeđuje izrazito sportske karakteristike, naročito na putevima s puno krivina.

  TEHNIČKI PODACI ZA BMW SERIJU 1.

  BMW 128ti.

  Snaga motora u kW (KS) pri 1/min:

  195 (265)/4.750-6.500

  Ubrzanje od 0–100 km/h u s:

  6.1

  Prosečna potrošnja kombinovana u l/100 km:

  7,4-6,8

  Kombinovana emisija CO2 u g/km:

  170-156

  BMW Serija 1 F40 Misano plave metalik boje, tročetvrtinski zadnji prikaz vozila u pokretu

  CENE, FINANSIRANJE I LIZING ZA BMW SERIJU 1.

  BMW USLUGE.

  Zaposleni u BMW-u se rukuje sa klijentom
  BMW usluge vam garantuju da ćete ostati potpuno bezbrižni tokom vožnje:
   
  • Sa BMW Service Inclusive (inkluzivne usluge) uživaćete u 100% transparentnosti zahvaljujući uslugama kao što su provera vozila, mikrofiltera ili kočione tečnosti po fiksnoj ceni
  • Teleusluge iz BMW ConnectedDrive-a pružaju vašem BMW servisnom partneru sve relevantne informacije o vozilu kada je servis potreban
  • Pomoć koju pruža BMW Služba zadužena za kvarove i nesreće dostupna vam je besplatno, 24 sata dnevno i 365 dana u godini

   

  Zaposleni u BMW-u savetuje klijenta

  ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

  Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtevate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW Seriju 1, kontaktirajte BMW partnera u vašoj blizini. Naši kompetentni BMW savetnici će vam sa zadovoljstvom dati savet, telefonski ili direktno u salonu.

  Potrošnja goriva i emisije CO2.

  • BMW M135i xDrive:
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 8,0-7,4
   Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 180-167

   BMW 128ti :
   Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 7,4-6,8
   Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 170-156

   Službeni podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2, potrošnji električne energije i dometu sa električnom energijom utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom merenja i u skladu su s izmenama i dopunama Uredbe (EU) 715/2007. WLTP specifikacije uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu u slučaju dometa. Za vozila koja su nedavno odobrena od 01.01.2021. godine, službene specifikacije postoje samo prema WLTP-u. Dalje informacije o NEDC i WLTP mernim metodama mogu se naći na www.bmw.de/wltp