BMW TwinPower Turbo motori.

VIŠE POTISKA. MANJE ŽEĐI.

BMW TwinPower Turbo motori.

Inovativni benzinski i dizel motori sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom ključni su element svakog BMW automobila. Oni kombinuju najnovije sisteme ubrizgavanja, potpuno varijabilnu kontrolu performansi i inovativnu tehnologiju turbopunjača.

VIŠE POTISKA. MANJE ŽEĐI.BMW TwinPower Turbo motori.

Inovativni benzinski i dizel motori sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom ključni su element svakog BMW automobila. Oni kombinuju najnovije sisteme ubrizgavanja, potpuno varijabilnu kontrolu performansi i inovativnu tehnologiju turbopunjača.

Pročitajte više
The BMW efficient dynamics engine family

BMW TWINPOWER TURBO BENZINSKI MOTORI.

Inovativni 3-cilindarski benzinski motor sa svojim izuzetnim nesmetanim radom, 4-cilindarski benzinski motor i BMW TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor, višestruki dobitnik nagrade „Motor godine“ – svi oni postavljaju nove standarde. U najnovijoj generaciji, BMW EfficientDynamics porodica motora pokazuje se ekonomičnijom, sa manje emisija i snažnijom od prethodnika.

Da bi se uvećala efikasnost i dinamičnost, ovaj inovativni paket – prekretnica u BMW EfficientDynamics strategiji – kombinuje najnoviju tehnologiju ubrizgavanja i potpuno varijabilnu Valvetronic kontrolu ventila uključujući dvostruki VANOS sa inovativnom turbopunjačkom tehnologijom. Rezultat je posebno efikasan pogonski sistem koji zadivljujuće ilustruje ekspertizu BMW-a što se motora tiče.

M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor

DVE DISCPLINE. JEDAN ŠAMPION.

Još bolje performanse sa manjom potrošnjom: M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor.

BMW M4 Coupé:
Potrošnja goriva (kombinovana) u l/100 km: 8,8 [8,3]
Emisija CO2 (kombinovana) u g/km: 204 [194]

Pročitajte više

DVE DISCPLINE. JEDAN ŠAMPION.

Još bolje performanse sa manjom potrošnjom: M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor.

BMW TWINPOWER TURBO DIZEL MOTORI.

BMW Twin Power Turbo dizel motori su odraz sistematične primene principa BMW EfficientDynamics: oni kombinuju najviše vrednosti u ekonomičnosti, izlaznoj snazi i radnim karakteristikama sa malom potrošnjom goriva. Nema nikakve sumnje u njihovu efikasnost i dinamičnost. Opet istovremeno, BMW TwinPower Turbo 3-cilindarski dizel motori kao idealni motori ulaznog nivoa, inovativni BMW TwinPower Turbo 4-cilindarski dizel motori i naročito moćni BMW TwinPower Turbo redni 6-cilindarski dizel motori obavljaju svoj rad sa izuzetno niskim emisijama i malo trenja. Stoga se garantuje maksimum zabave u vožnji. Dizel energetske jedinice s aluminijumskom lakom konstrukcijom porodice motora BMW EfficientDynamics imaju turbopunjenje sa varijabilnom turbinskom geometrijom. Za ubrizgavanje goriva je odgovorno CommonRail direktno ubrizgavanje najnovije generacije.

8-BRZINSKA STEPTRONIC TRANSMISIJA. UVEK ZA JEDNU BRZINU ISPRED.

Ona dopušta savršenu isporuku snage, smanjuje potrošnju goriva i podstiče sportsko držanje i dinamičnost: 8-brzinska Steptronic transmisija.

8-STEPENI STEPTRONIC SPORT PRENOS.

8-stepeni Steptronic Sport prenos omogućava znatno viši nivo promene stepena prenosa i udobnosti vožnje zahvaljujući manjim prenosnim odnosima i minimiziranim intervalima obrtaja. Kombinuje maksimalnu udobnost sa osećanjem impresivne dinamike i smanjenom potrošnjom goriva. A sa Launch Control, vaš BMW će impresionirati od samog početka, čak i kada se ne kreće. Ključna reč: maksimalno ubrzanje. Pritisnite dugme DSC, prebacite ručicu menjača u 'S', namestite kočnicu i pritisnite pedalu gasa do kraja kako biste aktivirali kick-down funkciju – zatim pustite kočnicu i otkrijte šta znači obrtni moment.

BMW BluePerformance.

BMW BluePerformance tehnologije smanjuju proizvodnju azotnog oksida (NOx) dizel motora na minimum. Pored filtera za dizel čestice i katalitičkog konvertora za NOx, u nekim modelima je integrisan i SCR katalitički konvertor (SCR = Selektivna katalitička redukcija) sa ubrizgavanjem AdBlue®. Ove tehnologije dodatno optimalizuju emisije dizel motora.

Pročitajte više
 • Modeli sa tehologijama BMW BluePerformance

  Sledeći modeli imaju SCR tehnologiju 2016. godine (Evropa, Turska, Japan, Koreja):

  BMW Serije 5 Sedan: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive

  BMW Serije 5 Touring: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive

  BMW Serije 5 Gran Turismo: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive

  BMW Serije 7 Sedan: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive

  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d

  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJA CO2.

BMW i8: Kombinovana potrošnja goriva u l/100 km: 2,1
Kombinovana emisija CO2 u g/km: 49
Kombinovana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 11,9
Brojevi izvan zagrada odnose se na osnovni model sa prenosom koji je deo osnovne opreme; brojevi u zagradama odnose se na model sa opcionim prenosom (vidi posebnu opremu).
Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 zavise od dimenzija izabranih felni i pneumatika.
Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 za nove automobile možete potražiti u smernicama za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nove automobile, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Pročitajte više