BMW serije 8 Gran Coupé, snimak sa strane u vožnji, Inspiracija

OSMICA

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Kada se dinamika sretne sa luksuzom, rezulktat je nešto jedinstveno: BMW serije 8 Gran Coupé je sportski automobil sa četvoro vrata koji oduzima dah velikodušnim utiskom prostranosti. Njegov dizajn je estetika u najuzbudljivijoj formi. On uspostavlja poptuno nov dizajnerski jezik za luksuzne sportske automobile, prenoseći neobuzdanu snagu i impresivnu agilnost. BMW serije 8 Gran Coupé ispunjava to beskompromisno sportsko obećanje na svakom metru asfalta. Čim energični motor pošalje novi brojač obrtaja do novih visina, i putnikov puls počinje da raste. Na sva četiri sedišta – u neodoljivo ekskluzivnom i istovremeno impresivnom sportskom ambijentu.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,0–9,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 229–226

Pročitajte više
OSMICABMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

SPORTSKI KARAKTER U NOVOJ VRHUNSKOJ FORMI

POJEDINOSTI MODELA BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn sportskog automobila

SPORTSKI BEZ KOMPROMISA

DIZAJN EKSTERIJERA MODELA BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dinamičan sportski coupé sa karakterom: dizajnerski jezik modela BMW serije 8 Gran Coupé svojom fascinantnom estetikom predstavlja novo tumačenje luksuznog sportskog automobila. Od atletskog prednjeg dela preko tečne siluete kupea do osobeno dizajnirane zadnje strane: ovaj dizajn od kojeg zastaje dah sa preciznim konturama i moćnim proporcijama donosi uzbuđenje već od prvog trenutka.

BMW serije 8 Gran Coupé, dinamika vožnje

MOĆNA AGILNOST

PERFORMANSE SPORTSKOG AUTOMOBILA U MODELU BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Efikasni BMW TwinPower Turbo benzinski motori modela BMW serije 8 Gran Coupé i savršeno koordinisani pogonski sklop i komponente šasije garantuju nezaboravan doživljaj vožnje. Na kraju krajeva, ovaj sportski automobil je brz, snažan i ekstremno agilan, reguje sa apsolutnim autoritetom u svakoj voznoj situaciji a opet uvek ima rezerve. Bilo to u gradskoj vožnji, na autoputu ili na vijugavom drumu: BMW serije 8 Gran Coupé ima odgovor na sve – a taj odgovor garantuje maksimalno zadovoljstvo vožnje.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn opreme enterijera

ČISTO ZADOVOLJSTVO VOŽNJE NA ČETVRTU POTENCIJU

SPORTSKA VOŽNJA ZA ČETIRI PUTNIKA U MODELU BMW SERIJE OSAM GRAN COUPÉ

U modelu BMW serije 8 Gran Coupé, četiri putnika mogu da maksimalno uživaju u čistom zadovoljstvu vožnje. To je zato što dva putnika u ekstremno prostranom zadnjem delu imaju izuzetno komforna kožna sedišta sa karakterom pojedinačnih sedišta. Ona pružaju prijatan osećaj obuhvaćenosti i izvanrednu pobočnu potporu čak i tokom dinamične vožnje pri oštom skretanju – tako da sva četiri putnika osećaju kako im puls zahuktalo juri.

BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov

AMBIJENT VELIKODUŠNIH PROPORCIJA

PROSTRANOST MODELA BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

U zadnjem delu za putnike modela BMW serije 8 Gran Coupé, dve odrasle osobe uživaju u impresivnom prostoru za glavu i noge i u velikodušnom osećaju prostranosti. Čak i na dugim putovanjima, stoga, garantovani su vrhunski komfor i savršeno opuštanje. Opcionalni Panorama stakleni krov dodatno osnažuje ovaj doživljaj prostranosti i osećaj slobode pružajući jedinstveni pogled i ambijent preplavljen svetlom.

BMW serije 8 Gran Coupé otelotvoruje fascinaciju automobilom u njengovoj najekskluzivnijoj i sportski najizraženijoj manifestaciji. Ovde izvanredna dinamika susreće moderan luksuz.
Domagoj Dukec, Šef dizajna BMW
BMW serije 8 Gran Coupé,dizajn luksuznog sportskog automobila

UZBUDLJIVA ESTETIKA NA ČETVRTU POTENCIJU

UZBUDLJIVA ESTETIKA NA ČETVRTU POTENCIJU

BMW serije 8 Gran Coupé impresivan je sportski automobil sa četvoro vrata koji donosi revoluciju dizajnerskog jezika u ovoj klasi. Mišićave i precizne konture haube podsećaju na impresivni potencijal koji leži ispod nje. Podjednako su inspirativni igra izvajanih površina na bočnim delovima i dosledna silueta kupea. Ovo potonje se sliva u osobeni zadnji deo sa mišićavim ramenom koje ukazuje na neobuzdanu snagu čak i dok stoji u mestu. Zadnji prozor je umetnut između dva peraja koja se spajaju na vratima prtljažnika – ekskluzivni detalj kakav se obično nalazi na ručno izrađenim vozilima.
BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn luksuznog sportskog automobila
BMW serije 8 Gran Coupé, prostor pozadi

APSOLUTNA SLOBODA KRETANJA

APSOLUTNA SLOBODA KRETANJA

BMW serije 8 Gran Coupé nudi iznenađujuće velikodušnu količinu prostora u zadnjem delu za putnike, što obično nije karakteristika sportskog automobila. Dugo osovinsko rastojanje i podignuta linija krova stvaraju mnogo prostora za ekstremno komfornu količinu prostora za glavu i noge za putnike pozadi. Putovanje u luksuznom sportskom kupeu ne može biti udobnije.
BMW serije 8 Gran Coupé, prostor pozadi
BMW serije 8 Gran Coupé, karakter sportskog automobila pozadi

PRVOKLASNI ARANŽMAN SEDENJA

PRVOKLASNI ARANŽMAN SEDENJA

Putnici pozadi u modelu BMW serije 8 Gran Coupé uživaju u prvoklasnim jastucima vrhunski udobnih kožnih sedišta sa sportskom stilizacijom i karakterom pojedinačnih sedišta. Ona nude putnicima prijatan osećaj okruženosti kada sednu te tako i odličnu pobočnu potporu kada se automobil vozi dinamično. To svako putovanje na zadnjim sedištima pretvara u impresivno zadovoljstvo vožnje.
BMW serije 8 Gran Coupé, karakter sportskog automobila pozadi
BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov sa velikim staklenim površinama

SVETLOST. VAZDUH. LUKSUZ.

SVETLOST. VAZDUH. LUKSUZ.

Opcionalni Panorama stakleni krov u modelu BMW serije 8 Gran Coupé nudi svež vazduh kada je otvoren, a čak i kada je zatvoren obezbeđuje atmosferu preplavljenu svetlom i još luksuzniji osećaj prostranosti. Otvara se i zatvara potpuno automatski i opremljen je funkcijom klizanja i nakrivljavanja. A pod jakim suncem, integrisana roletna može se zatvoriti pomoću varijabilne električne kontrole.
BMW serije 8 Gran Coupé, Panorama stakleni krov sa velikim staklenim površinama

INDIVIDUALNI LUKSUZ SA SPORTSKIM KARAKTEROM

DETALJI ENTERIJERA U MODELU BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Dizajn enterijera modela BMW serije 8 Gran Coupé zrači individualnim luksuzom svakim od svojih finih detalja i istovremeno pruža jasnu deklaraciju ambicioznih sportskih namera. Visoko kvalitetne kožne presvlake veoma su ekskluzivne, svi materijali su vrhunskog kvaliteta i dopunjeni su savršenom površinskom završnom obradom. U kombinaciji sa majstorskom izradom, BMW serije 8 Gran Coupé prestavlja moderan i prvoklasni enterijer sa vrhunskim komforom i izuzetno velikodušnim nivoom prostranosti.
BMW serije 8 Gran Coupé, presvlake u dizajnu enterijera
BMW serije 8 Gran Coupé, staklene aplikacije Crafted Clarity
BMW serije 8 Gran Coupé,dizajn enterijera pozadi
BMW serije 8 Gran Coupé,dizajn enterijera kabine
BMW serije 8 Gran Coupé, presvlake u dizajnu enterijera

EKSKLUZIVNA SEDIŠTA

Opcionalna multifunkcionalna sedišta u modelu BMW serije 8 Gran Coupé mogu se izmeniti pomoću aktivnog podešavanja naslona, varijablne lumbalne potpore i manuelne kontrole dubine sedišta tako da idealno odgovara ličnim sklonostima. Sedišta su pokrivena najekskluzivnijom kožom, kao što su presvlake BMW Individual „Merino“ fine teksture u boji Ivory White/Night Blue Bicolour sa elegantnim kontrastnim štepovima.

BMW serije 8 Gran Coupé, staklene aplikacije Crafted Clarity

NAJFINIJI DETALJI

Detalji visokog kvaliteta kao što su unutrašnje ukrasne lajsne BMW Individual u finišu Piano Black, ekskluzivni štepovi i galvanizovani akcenti na kontrolama daju enterijeru luksuzni šarm. Opcionalne, rukom izrađene staklene aplikacije „CraftedClarity“ krase ručicu menjača, iDrive Controller i dugme Start/Stop. Ovaj detalj pruža enterijeru visokog kvaliteta izuzetnu moć privlačnosti – kao i osvetljeni broj 8 na ručici menjača.

BMW serije 8 Gran Coupé,dizajn enterijera pozadi

INDIVIDUALNA SLOBODA

Centralna konzola koja se pruža celom dužinom u modelu BMW serije 8 Gran Coupé takođe je pokrivena ekskluzivnom kožom i nastavlja se u tečnom pokretu sve do zadnjeg sedišta. Ona jača karakter individualnog sedenja pozadi i nudi putnicima priliku da stvore sopstvenu komfornu klimu. Zahvaljujući integrisanoj kontroli, autiomatska klima i grejanje sedišta individualno su podesivi za svakog putnika.

BMW serije 8 Gran Coupé,dizajn enterijera kabine

SPORTSKI I LUKSUZNI AMBIJENT

Sportska kabina modela BMW serije 8 Gran Coupé zrači jedinstvenom elegancijom i pruža apsolutnu orijentaciju prema vozaču. Sa intuitivnim operativnim konceptom najnovije generacije, imate relevantne informacije koje su vam potrebne u vidokrugu u svakom trenutku dok vam M kožni volan sa ručicama za promenu stepena prenosa omogućava da sve držite pod kontrolom. Sve površine, dugmad i kontrole izgledaju prvoklasno i stilski kompletiraju luksuzni ambijent.

BMW serije 8 Gran Coupé, dinamika vožnje xDrive

BESKOMPROMISNI DOŽIVLJAJ VOŽNJE

BESKOMPROMISNI DOŽIVLJAJ VOŽNJE

Predodređena uzbuđenja: inovativni pogonski sklop i šasija BMW Serije 8 Gran Coupe nudi vrhunski sportski nivo. 8-stepeni Steptronic Sport menjač omogućava posebno sportsku promenu brzina, dok Adaptivno M ogibljenje osigurava samopouzdanu dinamiku na svakoj površini. Integralno aktivno upravljanje sa zadnjim točkovima takođe doprinosi smanjenju napora upravljanja i povećava stabilnost i udobnost vožnje, posebno tokom brzog skretanja. Pored toga, inteligentni sistem pogona na sva četiri točka xDrive pruža maksimalnu vuču i stabilnost pravca. Niski centar gravitacije i visoka osnovna krutost karoserije dodatno obezbeđuju zadovoljstvo u vožnji.
BMW serije 8 Gran Coupé, dinamika vožnje xDrive
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 cilindarski motor

AKCELERATOR PULSA

AKCELERATOR PULSA

Sa zapreminom od 4,4 litra i 390 kW (530 ks), BMW TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor podiže i brojač obrtaja i vozačev puls do jednakih visina. Moćni bi-turbom motor ubrzava model BMW M850i xDrive Gran Coupé od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi sa obrtnim momentom od 750 Nm. To su brojke kakve obično imamo za trkačka vozila. Razlog su brojne komponente potekle iz auto-moto trkačkog sporta. Dva Twin-Scroll izduvna gasna turbopunjača, na primer, optimalizuju izlaznu snagu i impresivne performanse. Odlučno naglašen punim zvukom 8-cilindarskog motora koji vas dodatno nagoni da se naježite.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 cilindarski motor
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6 cilindarski motor

IMPRESIVNA SNAGA

IMPRESIVNA SNAGA

Novi BMW TwinPower Turbo 6-cilindarski benzinski motor sa zapreminom od 3,0 litra i 250 kW (340 ks) isporučuje impresivnu snagu i visoku efikasnost sa malom težinom. Zahvaljujući obrtnom momentu od 500 Nm, agregat u modelu BMW 840i pruža maksimalno zadovoljstvo vožnje sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 5,2 sekunde. I kad je u sprintu i kada vozi vijugavim drumovima. Zahvaljujući karakteristikama svileno glatke vožnje, motor takođe nudi samouvereni doživljaj vožnje vrhunske klase na dugim putovanjima - uvek propraćen inspirativnim zvukom 6-cilindarskog baritona i umerenom potrošnjom goriva.
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6 cilindarski motor
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual tročetvrtinski pogled spreda
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual tročetvrtinski pogled otpozadi
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual kabina
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual krovna obloga
BMW serije 8 Gran Coupé, BMW Individual oprema enterijerat

BMW INDIVIDUAL – IZRAZ INDIVIDUALNOG STILA

Podarite svoj sasvim lični karakter modelu BMW serije 8 Gran Coupé. Ekskluzivne opcije opreme modela BMW Individual nude veliki broj jedinstvenih završnih boja sa spektakularnim efektom presijavanja ili treperenja – kao što je Tanzanite Blue metalizirana – kako bi luksuzni sportski automobil imao jedinstvenu pojavu. Najfinije kožne presvlake vrhunskog kvaliteta, sa potpuno ručno šivenim sedištima, dodatno krase plemeniti enterijer sa brojnim nijansama boja i finim kontrastnim štepovima – jedan primer su kožne presvlake BMW Individual od pune „Merino“ kože fine teksture u boji Ivory White sa kontrastnom bojom Tartufo. Sportski i luksuzni ambijent kompletiraju ekskluzivne BMW Individual unutrašnje ukrasne lajsne u finišu Piano Black i Individual krovna obloga u Alcantari.

BMW serije 8 Gran Coupé, dizajn, pogled iz ptičje perspektive

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ OPCIJE OPREME

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, tročetvrtinski pogled spreda na parkingu

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Mlada žema spram tirkizne pozadine

DOŽIVITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNA KLASA

DOŽIVITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNA KLASA

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,0–9,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 229–226

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različitu veličinu točkova i guma dostupnih za odabrani model.

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“ koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka, te na adresi https://www.dat.de/co2

Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se osiguralo poređenje između vozila. Za poreze u vezi sa vozilima i ostale dažbine zasnovane (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.

Pročitajte više